Omavalvontasuunnitelma KarkkiHammas OY




1. PALVELUJEN TUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT
Palvelujen tuottajan nimi: KarkkiHammas OY
Palvelujen tuottajan Y-tunnus: 3167947-4
Toimipaikan nimi: KarkkiHammas OY
Toimipaikan postiosoite: Takkointie 7
Postinumero: 03600
Postitoimipaikka: Karkkila
Puhelinnumero: 045-1875145
Vastuuhenkilö: Artturi Seppänen

2. TOIMINTA-AJATUS, ARVOT JA TOIMINTAPERIAATTEET
Arvot ja periaatteet
KarkkiHammas Oy:n arvoina ovat potilaslähtöisyys ja vaikuttavuus. Vastaanoton henkilökunta kohtaa päivittäisessä työssään jokaisen potilaan ihmisenä ja kunnioittaa työssään ihmisarvoa. Työpaikalla henkilöstö on toimintayksikön tärkein resurssi, ja työyhteisön jäsenet tekevät työtä yhdessä tiiminä. Työyhteisö on pieni ja jokaisella on siinä tärkeä rooli. Vuorovaikutus sekä potilaiden että työyhteisön kesken on keskeisessä roolissa kaikessa arkipäivän toiminnassa.
Toiminta-ajatus/ Perustehtävä
KarkkiHammas Oy tarjoaa omassa toimintayksikössä Karkkilan ja lähialueiden asukkaille monipuolisesti suun terveydenhuollon palveluja laadukkaasti ja suun terveyttä edistäen. Toiminta perustuu Käypä Hoito -suosituksiin ja muihin kansallisiin suosituksiin, mukaan lukien Palkon suosituksiin. Henkilökunta osallistuu useita kertoja vuodessa täydennyskoulutukseen ja jakaa koulutuksissa saamaansa tietoa toisilleen yhteisissä kokouksissa ja arkipäivän työskentelyssä. Työssä edistetään yhdenvertaisuutta ja ennaltaehkäisevän hoidon näkökulmaa. Erityisosaamisena hammaslääkäreillä on perushammashoidon lisäksi hammasprotetiikka. Työn laatuun ja vaikuttavuuteen kiinnitetään jatkuvasti huomioita ja seurataan alan viimeisimpiä tieteelliseen tutkimukseen perustuvia hoitoketjuja ja muita ohjeistuksia.
Palvelua tuotetaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella Karkkilassa

3. OMAVALVONNAN ORGANISOINTI JA JOHTAMINEN
Kuvaus toimenpiteistä ja menettelytavoista, joilla palveluntuottaja huolehtii laissa säädetyistä velvollisuuksista
Yhtiö noudattaa kaikessa toiminnassaan voimassa olevaa lainsäädäntöä. Palveluntuottaja seuraa aktiivisesti lakimuutoksia sekä valvontaviranomaisen kannanottoja. Yhtiö käyttää hallinnollisissa asioissa apunaan asiantuntijoita.
Palveluntuottajalla on käytössään vuosikello, johon on merkittynä laissa säädetyt säännölliset velvoitteet, esimerkiksi omavalvonnan dokumenttien päivitys ja henkilökunnan osaamisen päivitys. Tomintaa seuraa ja suunnittelee vastuuhenkilö päivittäisessä työympäristössä yhteistyössä työntekijöiden kanssa.

Suunnitelma henkilöstön perehdyttämisestä ja kouluttamisesta sekä osallistumisesta omavalvonnan suunnitteluun ja toteuttamiseen
Palveluntuottaja käy omavalvontasuunnitelman sekä vastaanoton kansion henkilöstön kanssa yhdessä läpi. Omahoitosuunnitelma ja muut dokumentit kuitataan luetuksi suunnitelman ohessa säilytettävään lukulistaan. Henkilöstön tehtävänkuviin sisällytetään omavalvonnan eri osa-alueisiin kuuluvia tehtäviä, esimerkiksi lämpötilojen seurantaa, tehtäväksi heidän pätevyytensä mukaisesti.

4. HENKILÖSTÖ
Kuvaus henkilöstön määrästä ja rakenteesta
Elokuun 2024 alussa yhtiössä työskentelee terveydenhuollon ammattihenkilöinä kaksi hammaslääkäriä. Lisäksi yhtiössä työskentelee yksi hammashoitaja, jolla on lähihoitajan koulututus sekä yksi vastaanottoavustaja. Palveluntuottajan palveluksessa ei tällä hetkellä työskentele vuokratyövoimaa. Henkilöstön riittävyyttä seurataan jatkuvasti ja äkillisen työvoiman tarpeessa sijainen palkataan määräaikaiseen työsuhteeseen.
Kuvaus henkilöstön rekrytoinnin periaatteista (kelpoisuuden varmistaminen: https://julkiterhikki.valvira.fi/ kielitaidon varmistaminen, lasten kanssa työskentelevien rikosrekisterin tarkistaminen jne.
Henkilöstön laillistus ja kelpoisuus varmistetaan Terhikki-tietokannasta. Tämän lisäksi soveltuvuus ja riittävä kielitaito varmistetaan henkilökohtaisessa tapaamisessa. Rekrytoinnissa painotetaan erityisesti monipuolista osaamista ja vuorovaikutustaitoja sekä kiinnostusta kehittyä työssään ja toimia osana työyhteisöä. Uuden työntekijän työsuhteen alkaessa noudatetaan lähtökohtaisesti kuuden kuukauden koeaikaa.
Kuvaus henkilöstön ja opiskelijoiden perehdyttämistä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä lääkehoitosuunnitelmaan, potilasasiakirjakäytäntöihin ja latteiden- ja tarvikkeiden käyttöön.
Yhtiön henkilöstö perehdytetään asiakas- ja potilastyöhön ja potilastietojärjestelmän käyttöön, asiakas- ja potilastietojen käsittelyyn, tietosuojaan sekä omavalvonnan ja asiakas- ja potilasturvallisuuden toteuttamiseen. Perehdytyksessä käytetään apuna vastaanoton kansiosta löytyvää materiaalia, esimerkiksi tätä omavalvontasuunnitelmaa. Perehdytyksessä käydään läpi myös lääkehoitosuunnitelma ja vastaanoton lääkinnällisten laitteiden käyttö. Jatkuvasta ammatillisesta kehittymisestä huolehditaan koulutuksilla (ammattiliitot, muut palveluntuottajat), sisäisellä tiedotuksella josta vastaa terveyspalveluista vastaava johtaja yhdessä muun henkilöstön kanssa, kehityskeskusteluilla ja henkilöstön kokouksilla. Lisäksi seurataan sääntelyä ja yleistä tiedotusta esimerkiksi Hammaslääkärilehden kautta. Palveluntuottajalla ei tällä hetkellä työskentele opiskelijoita.
Kuvaus henkilökunnan ammattitaidon ja työhyvinvoinnin ylläpitämisestä ja osaamisen johtamisesta.
Täydennyskoulutussuunnittelu- ja seurantamenettelyt, osaamisen, ammattitaidon ja sen kehittymisen seuranta, kehityskeskustelut.
Vastuuhenkilö vastaa siitä, että kaikki henkilöstön edustajat osallistuvat säännöllisesti täydennyskoulutukseen siten, että lakisääteinen täydennyskoulutusvelvoite toteutuu. Koulutusten ajankohtien suunnittelussa hyödynnetään työparien lomia ja muita poissaoloja. Kehityskeskusteluissa osapuolet sopivat yhdessä seuraavan vuoden koulutussuunnitelmasta. Lisäksi vastuuhenkilö huolehtii siitä, että henkilöstö osallistuu säteilysuojelukoulutukseen säännöllisesti ja että ensiapukoulutukset koko henkilöstölle toteutuvat säännöllisesti. Kehityskeskusteluissa painotetaan työhyvinvointiin liittyviä tekijöitä ja sovitaan toimenpiteitä, joilla edistetään henkilöstön hyvinvointia. Mikäli työntekijän osaamisessa havaitaan epäkohtia, puututaan niihin keskustelemalla neuvoen ja opastaen, sekä tarvittaessa koulutuksella täydentäen.


5.TOIMITILAT, LAITTEET JA TARVIKKEET
Kuvaus potilasturvallisuuden kannalta kriittisten tilojen suunnittelusta sekä tilojen soveltuvuudesta käyttötarkoitukseensa
Omassa toimintayksikössä tilat on suunniteltu ja rakennettu hammashoidon vastaanottokäyttöön. Yksityisyyden suoja huomioidaan ikkunoiden teippauksilla, jotta odotushuoneesta tai vastaanottohuoneesta ei näy kadulle. Vastaanottohuoneen ovi on äänieristetty siten, että arkaluontoiset keskustelut eivät kuulu odotushuoneeseen tai toisin päin.
Kuvaus tilojen järjestämisestä, kulunvalvonnasta sekä murto- ja palosuojauksesta. Erityistä huomiota kuvauksessa tulee kiinnittää lääkehuolto- ja laboratoriotiloihin.
Tiloissa on murtosuojaus. Lisäksi avaimet on nimetty ja vastaava johtaja pitää kirjaa siitä, kenellä on mikäkin avain. Tiloissa on asianmukaiset palohälyttimet, sammutuspeitteet, taskulamput ym. ja palotarkastus on kiinteistössä viimeksi tehty 2016.
Kuvaus siivous, jätehuoltoon ja vaarallisten jätteiden käsittelyyn liittyvistä menettelyistä. Erityistä huomiota on kiinnitettävä tartuntavaarallisiin jätteisiin liittyviin käytäntöihin. (STTV:n oppaita 3.2006)
Omassa toimintayksikössä oma henkilöstö vastaa siivouksesta erillisen siivoussuunnitelman ja aikataulun mukaisesti. Amalgaami: hoitoyksikössä on amalgaamierotin. Viiltojäte kerätään erilliseen turvakeräysastiaan, jätehuoltoyhtiö käy tyhjentämässä astiat. Lyijyfolioita, kehitteitä ja kiinnitteitä ei enää ole, koska vastaanotolla on käytössä digitaalinen röntgenkuvantaminen.
Omavalvontasuunnitelmassa toimintayksikölle nimetään ammattimaisesti käytettävien laitteiden ja tarvikkeiden turvallisuudesta vastaava henkilö, joka huolehtii vaaratilanteita koskevien ilmoitusten ja muiden laitteisiin liittyvien määräysten noudattamisesta. Vastuuhenkilön nimi ja yhteystiedot:
Artturi Seppänen, artturi.seppanen@karkkihammas.fi
Kuvaus toimipaikassa olevista terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista.
Hammaslääkärivastaanoton tavanomainen varustelu, erillinen laiteluettelo löytyy vastaanoton kansiosta. Laitteiden käyttöohjeet ovat kaikki samassa paikassa vastaanotolla helposti saatavilla ja laitteiden huolto tapahtuu määräajoin käyttöohjeiden mukaisesti.
Kuvaus menettelytavoista laitteisiin ja tarvikkeisiin liittyvien vaaratilanteiden ilmoitusten tekemisestä ja muiden laitteisiin ja tarvikkeisiin liittyvien määräysten noudattamisesta
Vastaanotolla laitteita käyttävät ainoastaan henkilöt joilla on käyttöön riittävä asiantuntemus ja koulutus. Laiteet täyttävät säännökset (Laki lääkinnällisistä laitteista, 32 §). Laitteita asentaa, huoltaa ja korjaa vain henkilö jolla on asiaan kuuluva ammattitaito ja asiantuntemus. Vastuuhenkilö seuraa aktiivisesti turvallisuustiedotteita ja välittää tiedon muulle henkilöstölle. Vaaratilanteista tehdään vaaratilanneilmoitus ohjeistuksen mukaisesti Fimea:lle.
Säteilyn käyttö terveydenhuollossa
Ionisoivan säteilyn käyttö terveydenhuollossa edellyttää Suomessa säteilylain (859/2018) 48 §:n mukaista Säteilyturvakeskuksen turvallisuuslupaa, ellei käytettävät toiminnot ole vapautettu turvallisuusluvasta säteilylain 49 §:ssä.
Säteilyturvallisuuskeskuksen turvallisuuslupa myönnetty 1.6.2020
Kiinteistön pitkäjänteinen ylläpito
Vastaanotto toimii Tallamäen kiinteistö tiloissa, jonka kunnossapitoa huolehditaan tarpeen mukaan, isot korjaukset ovat kiinteistössä tehty, joten suurempia ylläpitosuunnitelmia ei tällä hetkellä ole tiedossa.

6. POTILASASIAMIES
Potilasasiamiehen nimi ja yhteystiedot
Länsi-Uudenmaan alueella sosiaali- ja potilasasiavastaavina toimivat Jenni Henttonen ja Terhi Willberg. Puhelinnumero: 029 151 5838 Sähköposti: sosiaali.potilasasiavastaava@luvn.fi
Kuvaus menettelytavoista potilasasiamiehen tehtävien asianmukaisesta määrittelystä: neuvontatehtävä, avustustehtävä, tiedotus- ja koulutustehtävä, palvelujen laadun seuranta ja palautteen antaminen.
Potilasasiamies neuvoo ja avustaa potilaita muistutusten ja potilasvahinkoilmoitusten tekemisessä puhelimitse ja sähköpostitse. Potilasasiamies on tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostitse ja kirjeitse. Hän vastaa kaikkiin yhteydenottoihin ja niitä aletaan selvittää asiassa kohtuullisessa ajassa. Potilasasiamiehelle voi jättää myös yhteydenottopyynnön tai palautteen. Potilasasiamies seuraa ilmoitusten avulla vastaanoton laatua ja raportoi vastaavalle johtajalle.


7. LÄÄKEHOITO
Kuvaus lääkehoitosuunnitelman ylläpidosta, päivittämisestä ja toimeenpanosta sekä toteuttamisen seurannasta
Lääkehoitosuunnitelma on laadittava sosiaali- ja terveysministeriön Turvallinen lääkehoito -oppaan (2021:6) mukaisesti. STM:n opas löytyy osoitteesta: https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/162847
Yhtiö on laatinut lääkehoitosuunnitelman 31.10.2020 jota on päivitetty 27.11.2022 ja joka on tämän omavalvontasuunnitelman liitteenä. Suunnitelmaa ylläpitää, päivittää ja sen toimeenpanosta vastaa vastuuhenkilö. Hän myös seuraa lääkehoidon suunnitelman toteutumista vuosikellonsa mukaan säännöllisesti.
Kuvaus toimintakäytännöistä lääkehoidon toteuttamisessa tapahtuneissa poikkeamatilanteissa
Poikkeamatilanteet kirjataan hoitokertomukseen ja niistä informoidaan potilasta sekä vastuuhenkilöä. Tilanteet käydään läpi henkilöstön kokouksissa yleisellä tasolla ilman potilaan tunnistettavia tietoja ja yhdessä keskustellen arvioidaan, onko tarpeen tehdä muutoksia käytänteisiin ja lääkehoitosuunnitelmaan.
Tarkemmat tiedot: kts. liitteenä oleva lääkehoitosuunnitelma.
Kuvaus toimintakäytännöistä potilaalta palautuneiden ja käyttämättä jääneiden lääkkeiden käsittelystä
Lääkevastaava palauttaa lääkkeet apteekkiin. Tarkemmat tiedot: kts. liitteenä oleva lääkehoitosuunnitelma.
Kuvaus lääkehoidon toteutumisesta, lääkkeiden kulutuksen seurannan valvonnasta
Pääosa vastaanoton lääkehoidosta tapahtuu potilaalle kirjoitettavan reseptin avulla, ja potilas hakee itse lääkkeet apteekista. Vastaanotolla säilytettävät lääkkeet inventoidaan säännöllisesti vähintään kuukausittain ja poikkeamatilanteissa haastatellaan henkilöstöä siitä poikkeamien taustoihin liittyen.
Tarkemmat tiedot: kts. liitteenä oleva lääkehoitosuunnitelma.


8. RISKIEN JA EPÄKOHTIEN TUNNISTAMINEN JA KORJAAVAT TOIMENPITEET
Kuvaus menettelystä, jolla riskit, kriittiset työvaiheet ja vaaratilanteet tunnistetaan ennakoivasti
Vastaanoton toiminnassa pyritään siihen, että vaaratilanteiden välttäminen ja riskienhallinta ovat luonnollinen osa jokapäiväistä toimintaa. Jokainen työntekijä arvioi riskejä jokapäiväisessä työssä ja niiden minimoimiseksi tehdään yhdessä tarvittavia muutoksia jatkuvasti. Henkilöstö huomioi myös potilaiden esille nostamat asiat ja vie niitä viipymättä vastaavan johtajan tiedoksi. Jos jokin väline todetaan epäasianmukaiseksi otetaan se pois käytöstä välittömästi ja korvataan uudella asianmukaisella välineellä.
Kuvaus menettelystä, jolla läheltä piti -tilanteet ja havaitut epäkohdat käsitellään
Vastaanoton kaikkien työntekijöiden velvollisuutena on tuoda toiminnasta vastuuhenkilön tietoon epäkohdat ja kehitysehdotukset. Vastaanotto suosii avointa ja eettistä toimintakulttuuria ja kannustaa avoimuuteen.
Henkilö, joka huomaa vastaanoton toiminnassa epäkohdan tai riskin, kirjaa sen ylös vastaanotolla käytössä olevaan Riskien arviointi -taulukkoon.
Epäkohdat ja toteutuneet riskit käsitellään yhdessä viipymättä ja ryhdytään tarvittaviin korjaaviin toimenpiteisiin.
Keskeisimmät riskit toiminnassa:
-Potilaan ja/tai työntekijän kaatuminen vastaanotolla, välinehuollossa, taukotilassa tai odotusaulassa
-Röntgenkuvauksen epäonnistuminen ja toiseen kuvantamiseen päätyminen
-Pistotapaturma puudutuksen yhteydessä
Vastuuhenkilö vastaa palveluyksikön valmius- ja jatkuvuudenhallinnasta.
Kuvaus menettelystä, jolla todetut epäkohdat korjataan
Yhtiö ja toiminnasta vastaava johtaja käsittelevät vastaanoton toimintaansa koskevia riskejä ja niiden hallintakeinoja kattavammin aihealueittain vähintään kerran vuodessa toiminnan suunnittelun yhteydessä. Arvioinnissa käytetään apuna edellisessä kohdassa kuvattua riskienarviointiaineistoa.
Riskit ja riskienhallintakeinot otetaan suoraan osaksi toimintasuunnitelmaa ja toimintaa.
Kuvaus siitä, miten korjaavista toimenpiteistä tiedotetaan henkilöstölle ja tarvittaessa yhteistyötahoille
Sisäinen tiedotus tapahtuu henkilökohtaisesti joko keskustelemalla paikan päällä omassa toimintayksikössä tai, jos tilanne niin vaatii, sähköpostilla.
Ulkoisesta tiedotuksesta vastaa yhtiön johto sähköisesti ja tarvittaessa henkilökohtaisesti.


9. POTILASASIAKIRJAT JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY
Kuvaus potilastietojen kirjaamisesta, käsittelystä ja salassapitosäännösten noudattamisesta.
Toimipaikoissa on käytössä asiakastietolain vaatimukset täyttävä sähköinen potilastietojärjestelmä, johon kirjaudutaan henkilökohtaisilla tunnuksilla sote-toimikortilla. Potilaskertomukseen kirjataan kaikki hoidon kannalta oleelliset tiedot. Hoitosuunnitelman laatii aina hammaslääkäri. Potilasasiakirjoihin sisältyvien tietojen luovuttamisesta vastaa vastaava johtaja. Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa ja oikaista itseään koskevat tiedot niin halutessaan. Potilaskirjaukset tehdään yleistajuisesti ilman lyhenteitä ja yksityisyyden suoja huomioiden. Hoitokäynnin yhteydessä katsellaan ainoastaan ko. hoitokäynnillä hoidettavan potilaan tietoja. Potilaan hoitoon liittyvä tiedonkulku muiden hoitoon osallistuvien palveluntuottajien välillä tapahtuu Kanta-palvelun välityksellä, sekä tietyissä tapauksissa lähetekäytännön avulla, esimerkiksi röntgenkuvien siirto palveluntuottajien välillä voi tapahtua potilaan toimittaman CD-levyn avulla. Tietojärjestelmähäiriöistä ilmoitetaan tietojärjestelmätoimittajalle. Potilastietojärjestelmän vikatilanteissa kaikki potilastietoihin liittyvät asiat säilyvät tallennettuina tietojärjestelmätoimittajan toimesta.
Kuvaus henkilöstön perehdyttämisestä ja osaamisen varmistamisesta potilasasiakirjahallintoon ja tietosuoja-asioihin.
Uuden työntekijän aloittaessa perehdytyksen yhteydessä käydään läpi vastaanoton ja yhtiön toimintaperiaatteet sekä tietosuojaseloste. Henkilöstö osallistuu säännöllisesti tietoturvakoulutukseen ja vastaava johtaja pitää kirjaa henkilöstön koulutusten osallistumisesta.
Tietosuojavastaavan nimi ja yhteystiedot
Tietosuojaseloste on laadittu 31.10.2020 ja siitä vastaa tietosuojavastaava: Artturi Seppänen, yhteystiedot kts. edellä.


10. POTILAAN OSALLISTUMISEN VAHVISTAMINEN JA MUISTUTUSTEN KÄSITTELY
Potilaan hoitoon pääsy:
Potilas voi hakeutua hoitoon olemalla yhteydessä palveluntuottajaan puhelimitse ja varaamalla hoitoajan. Hoitotilanteessa potilaalle tehdään hoitosuunnitelma, johon potilaalla on oikeus vaikuttaa.
Kuvaus menettelytavoista, joilla potilas ja hänen läheisensä voivat antaa palautetta laadunhallinnan ja potilasturvallisuuden puutteesta.
Potilas voi antaa palautteen suoraan vastaanoton työntekijöille suullisesti, puhelimitse tai kirjallisesti esimerkiksi sähköpostilla. Vastaanottaja välittää tiedon viipymättä muulle henkilöstölle.
Potilasasiamies neuvoo ja avustaa potilaita muistutusten ja vahinkoilmoitusten tekemisessä.
Potilas on itse osallinen omaan hoitoonsa ja sen laadunvalvontaan ja tämä on keskeistä yhtiön toiminnan kehittämisessä.
Kuvaus palautteiden käsittelystä toimipaikassa
Palautteet kirjataan ylös ja toimitetaan vastuuhenkilölle. Palautteet käsitellään viipymättä asianomaisten kesken henkilökohtaisesti ja säännöllisesti henkilöstön kokouksissa esimerkkitapauksina anonyymisti oppimismielessä.
Kuvaus palautteen käytöstä toiminnan kehittämisessä
Jokainen palaute käsitellään sekä arvioidaan ja toteutetaan tarvittavat korjaavat toimenpiteet. Vastaava johtaja vastaa prosessin kulusta. Toiminnan ja osaamisen kehittämisen kannalta hyvistä palautteista tiedotetaan myös yhtiön muita työntekijöitä.
Kuvaus menettelytavoista muistutuksiin vastaamisesta
Palveluntuottaja vastaa potilaan tekemään muistutukseen kohtuullisessa ajassa, jonka katsotaan olevan tapauksesta riippuen 1-4 viikkoa. Yhtiön vastaava johtaja hyväksyy kaikki muistutuksiin annettavat vastaukset ennen niiden toimittamista potilaalle. Palveluntuottaja antaa vastauksensa potilaalle tämän toivomalla tavalla puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse.


11. OMAVALVONNAN TOTEUTTAMISEN SEURANTA JA ARVIOINTI
Kuvaus omavalvonnan toteutumisen seurannasta
Oman toiminnan laadun seuraaminen ja jatkuva parantaminen on osa päivittäistä tekemistä ja kaikkien työntekijöiden vastuulla. Vastuuhenkilö seuraa toimintaa ja toteuttaa korjaavat toimenpiteet havaittujen puutteiden ja muutostarpeiden perusteella. Omavalvonnan seurannasta raportoidaan 4 kuukauden välein tämän dokumentin loppuosassa.
Kuvaus omavalvontasuunnitelman päivittämisprosessista
Palveluntuottaja ja vastuuhenkilö tarkastelevat ja päivittävät omavalvontasuunnitelman tarvittavilta osin vuoden välein toiminnan suunnittelun yhteydessä sekä tarvittaessa. Omavalvontasuunnitelma saatetaan jokaisen työntekijän nähtäville ja luettavaksi
Laki- ja sääntelymuutoksista johtuvat päivitykset ja muutokset tehdään välittömästi muutosten vahvistuttua.
Toimintaohjeisiin tulleet muutokset kirjataan viiveettä omavalvontasuunnitelmaan ja niistä tiedotetaan henkilökuntaa.
Omavalvontasuunnitelma on julkisesti nähtävillä palveluntuottajan nettisivuilla.

Paikka ja päiväys: 28.7.2024, Karkkila
Omavalvontasuunnitelman hyväksyy ja vahvistaa vastuuhenkilö
Nimen selvennys: Artturi Seppänen

Seurantapäivämäärä

Onko suunnitelma toteutunut

Puutteet

Korjaustoimenpiteet



Omavalvontasuunnitelman liitteet:
Lääkehoitosuunnitelma
Hygieniasuunnitelma